Korparna på Kallskärslid. Akt 708. Cucurbita pepo-bitar, någonting i Torekov att bita i.

Akt 708                                                                2010-09-05

                                                                                                                     

Cucurbita pepo-bitar, någonting i Torekov att bita i

 

- Sugus, nu måste vi bryta in i alla dessa förflyttningsdrömmar.

- Marun, så sant som det är sagt. Vi kommer här med någonting att bryta

brödet till.

- Wow. Pumpasoppa.



 

 

 - Här kommer ett recept på en anständig pumpasoppa, tillrättalagd för folk till ett

antal av fyra, och som har en timme över för jobb i köket.

- Jag tror mig veta att soppan kan tillredas upp till 2 dagar i förväg.

- Helt klart, då kör vi, och pumpan kan växlas, helt eller delvis, till squash:

 

Först skall du samla på dig 1 pumpa på c:a 1,3 kg (800 g fruktkött), 6 vitlöksklyftor,

2 msk olivolja, 1 gul lök, ½ tsk riven muskotnöt, 1 tsk chillipulver, 1 tsk mald

spiskummin, 1-2 tsk nymald svartpeppar, 1 liter kycklingbuljong, 1 dl vispgrädde,

1 tsk salt, 1 tsk pressad citron samt smör till stekning och vatten att späda med.

 

1.   Sätt ugnen på 175 grader.

2.  Klyv pumpan (squashen), kasta skal och kärnor, och skär köttet i centimeterstora kuber.

3.  Lägg bitarna, tillsammans med vitlöken (i skal) ,i en långpanna. Droppa över olivolja

och rör om. Baka i ugnen i 20-25 min, tag ut vitlöken, och rosta köttet vidare i 5 -10 min.

4.  Under tiden 3. pågår så finhacka löken och smörfräs den mjuk och genomskinlig i en

nog rymlig kastrull. Sedan i med kryddorna och fräs ytterligare någon minut.

5.  Häll i kycklingbuljong, grädde och salt samt den nu skalade vitlöken och
det rostade
fruktkötter av pumpa/squash.

6. Låt alltsammans sjuda i ~ 10 minuter.

7. Mixa med stavmixer eller i en matberedare.

8. Smaka av den släta soppan med salt, citron och ev. lite mer av
kryddtyperna.

9. Späd med vatten vid behov.

10. Servera soppan het i djupa tallrikar/småskålar med luftigt
surdegsbröd att bryta.

 

Välkomna till bords.

 

 

 

Vi har placerat vår blogg i <a

och 118href=http://bloggkartan.se/registrera/24919/torekov/

>Torekov</a> på bloggkartan.se

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback