Korparna på Kallskärslid. Akt 708. Cucurbita pepo-bitar, någonting i Torekov att bita i.
Akt 708 2010-09-05
Cucurbita pepo-bitar, någonting i Torekov att bita i
- Sugus, nu måste vi bryta in i alla dessa förflyttningsdrömmar.
- Marun, så sant som det är sagt. Vi kommer här med någonting att bryta
brödet till.
- Wow. Pumpasoppa.
- Här kommer ett recept på en anständig pumpasoppa, tillrättalagd för folk till ett
antal av fyra, och som har en timme över för jobb i köket.
- Jag tror mig veta att soppan kan tillredas upp till 2 dagar i förväg.
- Helt klart, då kör vi, och pumpan kan växlas, helt eller delvis, till squash:
Först skall du samla på dig 1 pumpa på c:a 1,3 kg (800 g fruktkött), 6 vitlöksklyftor,
2 msk olivolja, 1 gul lök, ½ tsk riven muskotnöt, 1 tsk chillipulver, 1 tsk mald
spiskummin, 1-2 tsk nymald svartpeppar, 1 liter kycklingbuljong, 1 dl vispgrädde,
1 tsk salt, 1 tsk pressad citron samt smör till stekning och vatten att späda med.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klyv pumpan (squashen), kasta skal och kärnor, och skär köttet i centimeterstora kuber.
3. Lägg bitarna, tillsammans med vitlöken (i skal) ,i en långpanna. Droppa över olivolja
och rör om. Baka i ugnen i 20-25 min, tag ut vitlöken, och rosta köttet vidare i 5 -10 min.
4. Under tiden 3. pågår så finhacka löken och smörfräs den mjuk och genomskinlig i en
nog rymlig kastrull. Sedan i med kryddorna och fräs ytterligare någon minut.
5. Häll i kycklingbuljong, grädde och salt samt den nu skalade vitlöken och
det rostade fruktkötter av pumpa/squash.
6. Låt alltsammans sjuda i ~ 10 minuter.
7. Mixa med stavmixer eller i en matberedare.
8. Smaka av den släta soppan med salt, citron och ev. lite mer av
kryddtyperna.
9. Späd med vatten vid behov.
10. Servera soppan het i djupa tallrikar/småskålar med luftigt
surdegsbröd att bryta.
Välkomna till bords.
Vi har placerat vår blogg i <a
och 118href=http://bloggkartan.se/registrera/24919/torekov/
>Torekov</a> på bloggkartan.se