Korparna på Kallskärslid. Akt 1050. Knäckta öster om Torekov.

Akt 1050                                      2013-11-09

 

Knäckta öster om Torekov.

 

Moster Ella här.

Matlagningskorpen från Hallands Väderö.

Minns Akter som 903, 4/5 12, och 1010, 6/5 13.

Varför jag?

Jo, i Akt 1048, 31/10 13, ingrep jag mot den ohämmade

leken med mat. Tillgången på mat skall utnyttjas som mat.

Leksaker kan göras av andra saker.

De misshandlade objekten från floran i Akt 1048 passar väl

till en välsmakande ugnsgratinerad paprikarätt.

Receptet finns längre ner i denna Akt.

 

 

 

Förstå min irritationer när jag tvingas uppleva hur folk

utnyttjar mat.

Mat skall förknippas med socialt lugn och god samvaro.

Inte våld och förtryck. Inte missfirmelse. 

 

 

  

Välhängd anka, enligt en bild från Punin.

Usch.

Hänga några dagar innan de slaktas. Korsfästas.

Halshängda. Halvnakna. Uthängda.

Kan folkets onda aktiviteter avspeglas i brister i

den språkliga samvaron. I verben.

 

 

Folk föds inte onda, sägs det.

Bevis finns.

Övervakningskameran såg ett folkets barn,

som efter stormen Simone hjälpte gräsänderna

vid Strandmalen i Torekov att finna musslor.

Barnet från Akter som 1046, 21/10 13, och 1010, 6/5 13.

 

 

Kommer folk att bli bättre?

Jag är inte så säker.

 

PS.

Punin var irriterad, han också. Det har avslöjats att gåsablot

inte är en unik skånsk företeelse. Den föddes i Stockholm 1850,

Piperska Muren; den moderna varianten med svartsoppa, gås och en

äppelkaka som dessert. Tidigare, när den feta gåsen skulle hjälpa

till att klara fasteperioden inför julen, var det lutfisk, gås och med

risgrynsgröt som avslutning. Tron att det är en skånskt sed beror på att

när de naturliga betesmarkerna runt om i Mälardalen dränerades

ut, blev de låglänta skånska markerna gässens räddning.

Stockholmskt. Usch.

DS.

 

 

Vi har placerat vår blogg i <a

och 118href=http://bloggkartan.se/registrera/24919/torekov/

>Torekov</a> på bloggkartan.se

 

 

http://marintrafik.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback