Korparna på Kallskärslid, Akt 739. Gott råd i Torekov.

Akt 739                                                                2010-12-04

                                                                                                                                    

Gott råd i Torekov

 

- Gunin, har vi någonting att knäcka Punins Akt 737 med? Hans Vodka-båkar.

- Lugn Lugin. Vi drar till med lite ”finare” varor. Champagne.

- Var hittar du ortsanknytningen?

- Vi skall se. Vi ställer inledningsvis en båk på ”Gibraltar”. Barfothastången får

vila ett tag. Vi sätter ett klot från gamla signalmasten på flaskans topp, det ger

lite kulturhistoria. Båken får symbolisera, signalera, att Torekov numera är en

hamn med god krogkultur med fulla rättigheter. Hamnen är för trånande gour-

meter som gillar krog- och nattliv under stormiga sjöförhållanden.

- Tänk också på partytältet som sommartid ”vandrar runt” bland lyxvillorna.

 

- Hallands Väderö då?

- Där får vi båka till det så att sjöfolket hittar fina uterum för fullvärdig medhavd
föda och lämplig dricka. En tilltalande miljö för gourmander när sjön suger.

 

 

 

- Tanken slår mig . . .

- Jag kände det. Du anser att Hallands Väderö borde ställa upp med en whiskyflaska.

- Precis. Egen produktion. Säd, korn och råg, odlad på Skogvaktarlyckan som förr i

tiden.

 

 

- Vilken produkt. Scottlands Skey-whiskey, med smak av rökt ljung, kan hälla sig i

brunnen. Tänk dig kornet på Väderön bevattnat med en vattenblandning från Ulla-

gaps- och Kappelhamnskärret. Jäsningen får mogna i tunnor tillverkade av ek från

Söndre skog. Vilken livsavslutning för Kungseken.

- Eller andra ekar enligt Akter som 602 eller 600, 603, 616 – 618 och 729.

- Men du, hur med alkohol och kyrkan som Väderö-förvaltare?

- Tankemiss. Men du, vin måste gå. Ett helt unikt nattvardsvin, på druvor från

vinstockar, placerade på lämpliga ställen. Går det att odla vin på Ven och Öland

så går det på Väderön. Skogvaktarlyckan är solig och kärrvattnet bör kunna sätta

fin smak på vinet.

- En tilltalande sumpig smak av torv, vildapel, björnbär, fläder och grodyngel.

- Vi har ju från föregående Akt några vinjäsningsflaskor att donera.

- Hur många församlingar fixar själv sitt nattvardsvin?

- Går det att byta ut oblat mot chips?

 

Vi har placerat vår blogg i <a

och 118href=http://bloggkartan.se/registrera/24919/torekov/

>Torekov</a> på bloggkartan.se

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback